Motsatsen till död är inte liv.
Motsatsen till död är födelse.
Livet har ingen motsats: Livet är evigt !

Jag kommer ihåg när jag läste detta första gången för mer än 20 år sedan.
Det stod också att vi behöver ingenting. Jo du läste rätt – Vi behöver INGENTING !!!

Mitt intellekt reagerade. Jodå vi behöver mat, vi behöver vatten och vi behöver ju luft för att andas. Senare i texten skrev Neale Donald Walsch att kroppen behöver mat, vatten och luft för att överleva, men JAG behöver inte det. JAG behöver INGENTING för att JAG kan inte dö…

Kroppen dör, men inte JAG. JAG är livet!

Jag har också lyssnat på Nils-Olof Jacobson, psykiater och författare från Kristianstad som forskat på bl a livet efter döden. Han menade då för 20 år sedan att det går inte att vetenskapligt bevisa att livet fortsätter efter döden – men det mesta tyder på det. Det handlar i slutändan om tro. Jag kom fram till att fördelarna med att tro på det överväger, så jag beslöt mig för att välja att tro på det…

Vad har du valt?

Det är tid för en lång resa,
en färd till ett annat land,
ett land som finns i vårt inre,
osynligt och utan band.

Där är ljuset ett sätt att leva,
ett smycke är mörkret där,
och det största berget man har att bestiga
är att lämna sin egen värld.

Det är tid för en lång resa
– för ett möte med HAN SOM ÄR

Bo Setterlind